Профил на фирмата

Мисия и ценности

Via Post е нашият отговор как да достигнете до Вашите клиенти. Дългогодишният опит в куриерските услуги съчетан с философията на директния маркетинг постигнаха синергията Via Post. Ние сме една идея как Вашата реклама може да влезе през входната врата. Дали чрез уникално писмо до всеки един Ваш клиент, карайки го да се чувства специален, или чрез послания до повече хора да се запознаят с Вас, Вие имате възможността да се сближите с тях. 


История


Артефакт” е създадена през 1992г. от Йордан Стефанов като еднолична фирма.

През 1995г. тя вече е търговско дружество. Дейноста на фирмата започва като търговско рекламно представителство на международното списание Export Channel. През същата година възниква идеята за създаване на Българо-Холандско дружество “Медиа Корп” с предмет на дейност абонамент на чуждестранни и български вестници и списания. Фирмата обаче започва тази дейност с името “Артефакт”. “Артефакт” означава експонат, произведение на изкуството. През 1992 се е занимавала с продажба в чужбина на български произведения на изкуството. Това име за нас е едновременно и пожелание, и мисия, защото фирмата ни се стреми да прави нещата трайни и красиви.

 

Куриерска мрежа

Имаме дългосрочни амбиции в изграждането на национална мрежа, както за куриерски доставки, така и за всички останали дейности, които развиваме. Стратегическите ни цели включват непрекъснато разрастване на нашата клонова мрежа до покриването на всички областни градове.

 

Партньори и Членства

Ние сме съучредители на:

  1. НАРПИ (Национална асоциация на разпространителите по абонамент)
  2. АБКО (Асоциация на Българските куриерски оператори)
  3. ОБТБ (Одит бюро по тиражите – България)
  4. БАЕТ (Българска асоциация за електронна търговия)

Управителят Станко Йорданов е член на ръководните органи на първите три от тях. “Артефакт” ООД е член на НАРПИ и ОБТБ, основно предимство в организирането на кампании от национално ниво.

През 1996 с централното участие на “Артефакт”ООД бе организирана първата у нас обединена абонаментна кампания на частни разпространители. Това положи основите на създаването на национална мрежа за куриерски доставки и абонамент на печатни издания под ръководството на фирмата. Положи условията за обединение на разпространителския бизнес. Осъществяваме контакти с ключови международни партньори в областта на издателската дейност, периодиката, директния маркетинг и разпространението на периодика.

 

Фулфилмънт

Всяка друга дейност, която развиваме и сме развивали е свързана с тази дума, доскоро непозната в България. Изпълнение на поръчки е българският превод, но става въпрос за пърочки в резултат на дистанционни продажби - поръчки попощата, онлайн търговия, телешопинг.

Опитта си във фулфилмънта придобихме още с дейностите свързани с обслужването на абонаментите за периодични издания. Издателите на вестници и списания съборат поръчките за абонамент от читателите си и предоставят списъците им за изпълнение на нас. Специфиченн продукт, но голям по обем, с абонаментен фулфилмънтт се занимаваме още от 1995 година. В последствие нашето влечение към директен маркетинг с писма ни направи специалисти в пликоването на огромни масиви от рекламни писма, тяхното персонализиране, сортиране и разпращане. А през 2008 година вече имахме едни от най-големите си клиенти за дистанционна търговия, за които сме изпращали между 10 и 30 000 колета на месец най-разлрични продукти.

С навлизането на онлайн търговията, се появиха голям брой предприемачи, които отвориха сайтове, и се научихме да работим и за по-малки клиенти. Специално за онлайн търгивците въвеждаме нови технологии, които да интегрират съвместната ни работа с минимална човешка намеса и гарантирана ефективност. Работата на електронните магазини с нас им носи не само облекчение в работата, но и подобряване на ефективността, качеството и контрола.

Някои хора казват, че това, което правим е чиста логистика. Но не, това е логистиката, която докосва клиента. Затова във фулфилмънта има много добавена стойност за маркетинга и лоялността на клиентите, която ние доставяме.

Вижте повече за тази дейност ТУК и ТУК

 

Карта на сайта: